Vindhästar AB och om oss

 

Vår turridningsverksamhet startade våren 2003, och vi har tidigare funnits i Lillkyrka utanför Örebro. 2011 flyttade vi hela verksamheten och alla hästar till Varberg och Tuvagård. Här har vi tillgång till både paddock och rundcorall, och fantstiskt fina och mångsidiga ridvägar.
Vi är auktoriserade av SIF (Svenska Islandshästförbundet) vilket betyder att vi har alla godkända tillstånd och försäkringar för att bedriva verksamhet. Både Cecilia och Peter har genomgått SIF:s Ridledarutbildning.

Om oss 

Vi som följer med dig ut på tur heter: Cecilia och Peter Ahlstedt. Båda har vi lång erfarenhet av hästar och ridning. Cecilia fick sin första häst som sjuåring och Peter har ridit lika länge. Vi har båda ett stort intresse för hästarna och ett liv utan ett gäng i hagen är svårt att se.

Cecilia har varit vice ordf i Sif:s Sponsringsutskott. Cecilia ansvarar för de ryttare som inte har så stor erfarenhet och för alla våra barngrupper. Har gått alla tre stegen i kurser om avel och avelsbedömning för avelsdomare Nina Bergholtz och även SIF:s Ridledarutbildning.
Cecilia är Ombud för Agria häst och djurförsäkringar.

Peter är också intresserad avelsverksamhet och jobbar gärna med våra egna unghästar. Rider många av våra långa turer med ryttare som har lite mer erfarenhet och för den som önskar ett lite snabbare tempo.
Sköter även det mesta av det dagliga arbetet med hästarna, och mycket av lektionsverksamheten.
Även Peter är utbildad Ridledare av SIF.
Peter har också varit ordförande i SIF:s medlemsutskott
Peter har lång riderfarenhet och startade sin karriär på hästryggen i 7 årsåldern.